Kaksi lapsuuden ystävääni kotikaupungistani tulee tänään luokseni. Ajattelin, että tarjoan kevyttä syötävää, mutta kuitenkin sellaista, mikä täyttää matkaajien vatsan. Viime viikonloppuna mummini teki ihanaa tomaattikeittoa alkuruoaksi, joten tämän illan ruoaksi valitsin tomaattikeiton. Alunperin resepti on otettu Finfoodilta, makuasiaa- esitteestä. Oma lisäykseni reseptiin oli pari tuoretta tomaattia, valkosipulin kynsi sekä ruokakerma. Kuvatukset otin jo ennen ystävieni tuloa, joten sen takia keitto on tylsän näköisesti kattilassa...

1479203.jpg

Tomaattikeitto, 4 annosta

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

öljyä

2 rkl tomaattipyreetä

1 prk tomaattimurskaa

1 prk vettä

2 tomaattia

1 kasvisliemikuutio

sokeria, tarvittaessa suolaa, ripaus chilijauhetta, mustapippuria, hienonnettua persiljaa (käytin kuivattua)

1 dl ruokakermaa (7%)

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi ja kuullota niitä kattilassa tilkassa öljyä. Kääntele joukkoon tomaattipyree. Lisää tomaattimurska, kuutioidut tomaatit, vesi sekä kasvisliemikuutio. Mausta ripauksella chilijauhetta, mustapippuria ja sokeria. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia, jonka jälkeen soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää persilja sekä ruokakerma, kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.