Meidän perheessä rakastetaan Italiaa ja italialaista ruokaa. Olen luvannut auttaa äitiäni ruoanlaitossa näiden lomapäivieni ajan, joten ruokaa pitää tehdä aina iso satsi kerralla koko perheelle. Tahdoin loihtia Italian makuja lautasille, niinpä tein Ihanien tomaattien kehittelemää kolmen värin pastavuokaa. Tuoksu oli huumaava, kun otin vuoan pois uunista!

Minä tein ruoan pienen pienin muutoksin. Korvasin fusilli-pastan sarvimakaronilla, koska niitä oli laatikko pullollaan. Käytin tuoreen chilin sijasta chilijauhetta sekä parmesanin sijaan ripottelin Oltermanniraastetta vuoan päälle, koska sitä löytyi pussin pohjallinen jääkaapista. Soveltaenkin tästä tuli mainiota, suosittelen kokeilemaan :)

1528120.jpg

Kolmen värin pastavuoka

2 tlk yrttitomaattimurskaa

1 kesäkurpitsa

1 íso sipuli

3 valkosipulin kynttä

n. 1 dl mustia oliiveja

2 mozzarellapalleroa

n. 1 dl juustoraastetta

500 g sarvimakaronia

tuoretta basilikaa, mustapippuria, suolaa, chilijauhetta

oliiviöljyä kasvisten kuullottamiseen

Pilko sipuli, valkosipulin kynnet sekä kesäkurpitsa. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä sipulia ja valkosipulia. Lisää hetken kuluttua kesäkurpitsa ja sekoittele hetken aikaa.

Lisää joukkoon 2 tölkillistä tomaattimurskaa sekä oliivit. Sekoita huolellisesti ja mausta mustapippurilla, suolalla ja chilijauheella. Annan kastikkeen hautua sen aikaa kun keität pastan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kun makaronit ovat al dente, valuta ne ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Pieni mozzarellapallerot ja basilikan lehdet ja sekoita ne makaroni-tomaattikastikeseokseen. Kaada seos uunivuokaan ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa 10-20 minuuttia niin, että juusto on sulanut.