Ja vielä kaikkien grilliherkkujen lisäksi jaksoimme herkutella porkkanakakulla, minkä ohjeen otin Kirsin keittiöstä. Kakusta tuli todella mehevää, mutta se jäi aavistuksen raa'aksi keskeltä. Paistan siis ensikerralla hiukan kauemmin kuin 50 minuuttia.

1543564.jpg

Porkkanakakku

2 dl öljyä

350 g porkkanoita

4 dl sokeria

1 prk ananasmurskaa liemineen

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

1 tl kanelia

Kuorrute:

200 g appelsiinituorejuustoa

2 dl tomusokeria (laitoin nelisen desiä...)

2 rkl appelsiinimehua

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää sokeri ja ananasmurska joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja leivtä kakun päälle. Koristeeksi esimerkiksi hasselpähkinärouhetta.

1548794.jpg