Aamupuuroa jälleen, älkää ihmiset kyllästykö ;) Tänään on vapaapäivä, mutta heräilin jo kukonlaulun aikaan. Nautiskelin pitkän ja rauhallisen aamupalan, johon kuului mm. tämä pajalan puuro. Tästä tuli suosikkipuuroni, kun sitä vajaa vuosi sitten söin ensimmäisen kerran. Nyt vasta kaivelin ohjeen esiin ja tein tätä herkkupuuroa itse. Hieman pitää tehdä edellisenä iltana valmisteluja, mutta se kannattaa, koska aamulla saa sitten nopeasti ravitsevan aamupalan!

Tätä puuroa käytetään tietääkseni esimerkiksi sairaaloissa "vatsalääkkeenä", jotta potilaiden vatsat toimisivat paremmin. Hih. Onhan tämä hyvin kuitupitoinen :D

1594803.jpg

Pajalan puuro, 2 annosta

2 tl pellavansiemeniä

5 kuivattua luumua

5 kuivattua aprikoosia

5 dl vettä

3 rkl leseitä (käytin kolmen viljan leseseosta)

1 dl neljän viljan hiutaleita (minulla ei ole, joten käytin 0,5 dl kaurahiutaleita + 0,5 dl ruishiutaleita)

ripaus suolaa

Pilko aprikoosit ja luumut pieniksi paloiksi ja lisää ne sekä pellavansiemenet kattilaan, kaada vesi myös kattilaan. Anna hedelmien ja siementen olla vedessä 8-10 tuntia, esimerkiksi yön yli. Lisää sitten leseet ja hiutaleet ja hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla.