Tykkään tehdä nykyisin keittoja. Niistä saa niin maistuvia ja täyttäviä nopeasti ja helposti. Sannan tekemä kana-tortellinikeitto kuulosti ja näytti niin ihanalta, että sitä päätin heti testata. Ohje muuntui hieman keittoa tehdessäni, mutta siitä huolimatta sain ison kattilallisen maistuvaa, kertakaikkisisen ihanaa kanakeittoa! Tämä keitto vie melkein jo voiton äidin tekemältä kanakeitolta ;) Taisin saada naapurit kateudesta vihreiksi, kun rappukäytävään leijui niin ihanat tuoksut... :D Kiitos Sanna ohjeesta, tätä teen varmasti toistekin!

Keiton seurana maistuivat juustokiekot.

1713397.jpg

Ohje kopioitu suoraan Sannalta, suluissa omat muutokseni

Kana-makaronikeitto

300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

1 kesäkurpitsa

1 dl maissia

1 l vettä

2 kanaliemikuutiota (laitoin yhden kasvisliemikuution, koska lisäsin currua ja paprikamaustetta mausteeksi keittoon)
tomaattipyrettä, laitoin muutaman tosi reilun turauksen tuubista

250 g tomaatti-oliivitäytteisiä tortellineja (laitoin 2 dl tummaa makaronia)

250 g kirsikkatomaatteja

tuoretta basilikaa

 

Kypsennä broilerisuikaleet kattilassa lähes kypsiksi. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja maissit ja kuullota kunnes ovat pehmenneet. Lisää vesi ja liemikuutiot. Anna kiehahtaa ja lisää sitten tortellinit (makaronit) ja tomaattipyre. Keitä kunnes tortellinit (makaronit) ovat kypsiä ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja silputtu tuore basilika kypsentämisen loppuvaiheessa.