Tämä päivä on ollut ihanan syksyinen ja on ollut mukava viettää päivä ilman sen suurempia suunnitelmia ja ohjelmia. Pitkä kävelylenkki meren äärellä aurinkoisessa syyssäässä virkisti kummasti. Päikkäreiltä herättyäni oli kuitenkin aavistuksen toimeton olo ja halusin leipoa lämpimäisiä. Minulla oli lauantain junamatkalla lukemisena uusin Kotiliesi, jossa oli monta ihanaa leipäohjetta. Ensimmäisenä silmiini pisti jogurttisämpylöiden ohje, joita pyöräytin tälle illalle iltapalaksi. Ja kyllä tuli meheviä sämpylöitä, ehkäpä parhaita mitä olen koskaan tehnyt... Yleensä laitan sämpylätaikinaan siemeniä tai leseitä kuitupitoisuutta lisätäkseni, mutta tällä kertaa tein taikinan ohjeen mukaan pelkistä vehnä- ja hiivaleipäjauhoista. Ehkäpä juuri se oli sämpylöiden pehmeyden salaisuus :)

1868715.jpg

Jogurttisämpylät, 12 kpl

2 1/2 dl maustamatonta jogurttia

2 1/2 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

2-3 tl suolaa

2 rkl hunajaa

10 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää ainekset nesteeseen. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.

1868742.jpg