Tässä tulee maailman paras raparperipiirakan ohje, uskokaa pois! :D Tämä ohje on noin kymmenen vuotta sitten ilmestyneestä naistenlehdestä otettu (en muista, mikä lehti on kyseessä), ja joka kevät teemme tällä ohjeella raparperipiirakan jos toisenkin. Syksyllä raparperin tilalle vaihtuvat joko maukkaat mustikat, kirpeät puolukat tai ihanaiset syysomput. Tarjosimme tätä herkkua eilen kyläilijöille kahvin kanssa, jotka niinikään ihastuivat piirakkaan ja pyysivät ohjetta itselleen :)
Vanhan ajan raparperitorttu
2 kananmunaa
200 g sokeria (2 1/2 dl)
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa (ruokakermakin toimii)
1 dl voisulaa (tai margariinisulaa)
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia (alkukesän raparpereja on turha kuoria)
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina voideltuun (ja leivinpaperilla vuorattuun) suokaan. Pese (ja kuori) raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle. Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.