Tässäpä todellinen herkku! Ohje on Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Pidän Jamie Oliverin tyylistä laittaa ruokaa. Ruoat ovat maistuvia, yksinkertaisia sekä puhtaista, hyvistä raaka-aineista valmistettuja. Nyt sain hyvän mahdollisuuden kokeilla taas yhtä Jamien reseptiä, kun istuimme iltaa kavereiden kanssa. Ohjeen mukaan määrästä riittää neljälle, mutta olimme vissiinkin hyvin nälkäisiä, koska saimme syötyä pastan kolmen hengen kesken.
Klassinen penne carbonara
450 g pennepastaa
10 viipaletta savupekonia
oliiviöljyä
8 munankeltuaista
1 dl kuohukermaa
125 g parmesaaniraastetta
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Keitä pennet suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paista pastan kiehuessa pieneksi pilkotut pekoninpalat pannulla oliiviöljytilkassa. Nosta kypsät pekonipalat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Sekoita kulhossa keltuaiset, puolet parmesanraasteesta, suola sekä mustapippuri. Lisää kulhoon keitetty ja valutettu pasta sekä pekonit. Sekoita huolella ja annostele lautaselle. Viimeistele annokset vielä lopulla parmesanraasteella.