Tässäpä todellinen herkku! Ohje on Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Pidän Jamie Oliverin tyylistä laittaa ruokaa. Ruoat ovat maistuvia, yksinkertaisia sekä puhtaista, hyvistä raaka-aineista valmistettuja. Nyt sain hyvän mahdollisuuden kokeilla taas yhtä Jamien reseptiä, kun istuimme iltaa kavereiden kanssa. Ohjeen mukaan määrästä riittää neljälle, mutta olimme vissiinkin hyvin nälkäisiä, koska saimme syötyä pastan kolmen hengen kesken.

1398510.jpg

Klassinen penne carbonara

450 g pennepastaa

10 viipaletta savupekonia

oliiviöljyä

8 munankeltuaista

1 dl kuohukermaa

125 g parmesaaniraastetta

suolaa ja rouhittua mustapippuria

Keitä pennet suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paista pastan kiehuessa pieneksi pilkotut pekoninpalat pannulla oliiviöljytilkassa. Nosta kypsät pekonipalat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Sekoita kulhossa keltuaiset, puolet parmesanraasteesta, suola sekä mustapippuri. Lisää kulhoon keitetty ja valutettu pasta sekä pekonit. Sekoita huolella ja annostele lautaselle. Viimeistele annokset vielä lopulla parmesanraasteella.