Pääsiäispäivän kunniaksi herkuteltiin raparperisacherkakulla! Ohjeen nappasin uusimmasta Pirkka-lehdestä. Oli kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mukavaa vaihtelua perinteiselle sacherille :) Muuttelin hieman ohjetta, joten kirjoittelen muokatun ohjeen tähän. Valmistin pohjan jo eilisiltana ja tänään täytin ja kuorrutin kakun. Kuorrutuksesta tulee sen verran tiukkaa, että kakun voi huoletta kuorruttaa tarjoiluastialla :)

1400490.jpg

Raparperisacherkakku

Pohja:

3 kananmunaa

3 dl sokeria

150 g sulatettua margariinia

2 dl maitoa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettuun rasvaan maito ja kaada seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alatasolla, noin 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.

Täyte:

1 1/2 dl vispikermaa

1 tl vanilliinisokeria

1 1/2 rkl sitruunamehua

2 1/2 dl omatekoista raparperihilloa 

Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla ja sitruunamehulla. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku vuoassa. Kostuta pohjalevy maidolla ja lisää siihen päälle ensin raparperihillosta puolet ja sitten kermaseoksesta puolet. Nosta toinen levy päälle ja kostuta ja täytä ensimmäisen tavoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös se. Laita painoksi esimerkiksi lautanen ja anna maustua kylmässä noin parin tunnin ajan.

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata (Panda)

2 rkl voita

Nosta kakku tarjoiluastialle ja valmista kuorrutus sulattamalla suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Koristele esimerkiksi suklaapalloilla ja koristerakeilla.