Vielä kuvia pääsiäiseltä... Tein kotona kaksi muhkeaa leipää. Taikinaan lisäilin vähän sitä sun tätä, koska halusin tyhjentää pussien ja purkkien pohjia. Senpä takia ainesosien määriä en liiemmin mittaillut. Leipä oli oikein mehevää, vielä pakastamisen jälkeenkin oli tuoreen oloista.

1414454.jpg

Sekaleipä, 2 isoa leipää

7,5 dl vettä

75 g hiivaa

2 rkl siirappia

n. 1 dl pieneksi pilkottuja aurinkokuivattujatomaatteja

n. 1 dl aurinkokuivattutomaattien öljyä

hasselpähkinärouhetta

kaurahiutaleita

sämpyläjauhoja

vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, aurinkokuivatuttomaatit sekä öljy. Lisää sitten hasselpähkinärouhetta ja kaurahiutaleita. Sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja lisäilin vuorotellen niin kauan, että taikina oli kimmoisaa. Anna taikinan kohota noin puolen tunnin ajan. Leivo kaksi samankokoista leipää ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Kohota vielä tässäkin vaiheessa ja laita samalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kun leivät ovat kohonneet tarpeeksi, vedä veitsellä muutama viilto leipien päälle ja ripottele halutessasi jauhoja. Paista uunin alatasolla noin 30-45 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ennen leikkaamista!

1414520.jpg

Päälle sipaisu margariinia, pari siivua juustoa, kurkkua, tomaattia ja muutama lehti tuoretta basilikaa - herkullinen aamiainen :)