Normaalisti en tee kotona lounasta, koska syön opiskelijaravintoloissa. Nyt on kuitenkin ollut niin monta arkipäivää vapaana, niin olen laitellut kotona enemmän ruokaa. Tämä sienipyttipannu valmistui nopeasti, ja näin pääsin myös hyödyntämään kuivattuja suppilovahveroita, joita kaapissani on vielä iso kasa. Joka syksy mummini poimii litroittain sieniä, joten niitä riittää aina seuraavaan syksyyn asti :) Kuvaan en lattanut paistettua kananmunaa, mutta se kuuluu annokseen kuitenkin oleellisena osana!

1424451.jpg

Sienipyttipannu, 1 annos

2 keitettyä perunaa

0,5 dl kuivattuja suppilovahveroita

1 pieni valkosipulin kynsi

aromisuolaa, grillausmaustetta, pippurisekoitusta

Laita suppilovahverot likoamaan kylmään veteen hetkeksi aikaa. Kuori ja pilko sillä välin perunat ja valkosipulin kynsi. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois ja paista perunakuutiot, valkosipuli sekä sienet öljyssä pannulla. Mausta aromisuolalla, grillausmausteella ja pippurisekoituksella.

Tarjoa sienipyttipannu paistetun kananmunan sekä raikkaan salaatin kanssa. Ja toki ketsupin myös... :)