Tosiaan viikonloppu on mennyt taudin kourissa, mutta tänään sunnuntaina rupesi jo tekemään mieli jotakin kunnon ruokaa. Saa nähdä, miten vatsa reagoi hetken päästä, kun ruoka on ehtinyt laskea... Jotain täytyi kuitenkin syödä, ettei olo ole täysin voimaton. Onneksi tauti iski vasta isäni vierailun jälkeen, joten ehdimme testata mm. Hans Välimäen uuden ravintolan nimeltä La Société du Cochon sekä Café Engelin. Molempia uskallan suositella lämpimästi :)

Selailin blogeja ja kierroksella bongasin Tikon tekemät tomaattiset kesäkurpitsa-soijarouhepyörykät. Hieman muuntelin ohjetta. Tuli kyllä erittäin hyviä pyöryköitä! :) Suolan määrää kannattaa ohjeestani hieman vähentää, olivat tosi suolaisia ainakin minun makuun...

1503810.jpg

Juustoiset soijarouhepyörykät, 16 isoa pyörykkää

1,5 dl tummaa soijarouhetta

1 dl ruiskorppujahoja

3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio

2 rkl tomaattipyrettä

1 tl suolaa

1 tl grillausmaustetta

1 tl paprikajauhetta

ripaukset mustapippuria, valkopippuria & chilijauhetta

1 iso sipuli

1 dl kuutioitua juustoa (Edam 17 %)

2 kananmunaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutio siihen. Lisää nesteen joukkoon soijarouhe, korppujauho sekä tomaattipyre, suola, grillausmauste, paprikajauhe, mustapippuri, valkopippuri ja chilijauhe. Anna turvota hetken aikaa. Lisää sitten pieneksi pilkottu sipuli, juustokuutiot sekä kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä pellille ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa lisänä esimerkiksi spaghettia ja raikasta salaattia. Ja paaaaljon ketsuppia päälle :D