Pakastinlokeroni uumenissa on jo pitkään ollut rasiallinen kukkakaalisosekeittoa, joka oli hyvä saada käytetyksi. Sosekeitosta tehdyt sämpylät ja leivät ovat mielestäni hyviä, joten päädyin leivän leivontaan. Tuore, pehmeä leipä näin harmaana ja sateisena päivänä piristi mieltä :)

1447698.jpg

Peltileipää sosekeitosta

2 dl kukkakaalisosekeittoa

1 dl kuumaa vettä

25 g hiivaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

2 tl kuivattua persiljaa

2 rkl öljyä

1 dl ruisleseitä

n. 4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä sosekeitto ja lisää kuuma vesi siihen. Murenna hiiva joukkoon ja anna sen liuota. Lisää sokeri, suola, persilja, öljy sekä ruisleseet. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, koko ajan vaivaten. Mitä löysemmäksi jätät taikinan sitä pehmeämpää leivästä tulee. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja painele se tasaiseksi levyksi. Anna taas kohota ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista leipää kohotuksen jälkeen noin 15 minuuttia.

1447716.jpg

Leivän päälle margariinia, juustoa, tomaattia, keitettyä kananmunaa sekä kuivattua persiljaa, nam nam :)