Kun koko viikon, etenkin viikonlopun, on juossut pää kolmantena jalkana ympäriinsä ja ainoa vapaa hetki sijoittuu sunnuntai-iltaan, on sitä ansainnut herkkuhetken. Teki mieli "roskaruokaa", mutta todella harvoin sellaista ostan. Oli siis hyvä tilanne tehdä pellillinen pizzaa. Itsetehdystä pizzastakin saa terveellisemmän, minä esimerkiksi lisään pohjataikinaan hieman kaurahiutaleita kuitilisä mielessä. Täytteet kasailin sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Jääkaapissani on jo pitkään ollut avaamaton metwurstipaketti, ja se oli käytettävä pikaisesti. Onpahan lihakiintiöni taas pitkäksi ajaksi täytetty :) Olipa hyvää pizzaa!

1441324.jpg

Pohja:

1,5 dl lämmintä vettä

25 g hiivaa

1,5 tl suolaa

0,75 dl kaurahiutaleita

2,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl öljyä

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, kaurahiutaleet, öljy sekä vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota kaksinkertaiseksi.

Täytteeksi (nämä määrät siis 1,5 dl:n pizzapohjan täytteeksi):

ketsuppia&tomaattipyrettä

1 punasipuli renkaiksi pilkottuna

50 g kevytmetwurstiviipaleita

1 pieni prk herkkusieniviipaleita

1 tomaatti viipaloituna

2 dl juustoraastetta

pizzamaustetta

Painele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjan päälle ketsuppia ja tomaattipyrettä. Lisää loput täytteet ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

1441331.jpg