Täällä taas. Tällä hetkellä elämä on aika hektistä eikä aikaa jää liiemmin kokkailuihin omassa keittiössä. Viikonlopun olin mummini luona ja nautin mummin laittamista herkuista, pari ohjettakin tarttui sieltä takataskuun! :) Tänään päätin auttaa mummiani ja leivoin meille alkukeiton seuraksi rouheisia sämpylöitä. Tosin montaakaan sämpylää ei enää jäänyt keiton kanssa syötäviksi- lämpimät sämpylät katosivat pelliltä parempiin suihin nopeasti.

1462499.jpg

Rouheiset sämpylät, n. 16 sämpylää

Taikinan juuri:

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

5 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen sokeri, suola, kuivahiiva sekä jauhot. Anna kohota noin 10 minuuttia, minkä jälkeen taikinaan lisätään seuraavat ainekset:

3 rkl juoksevaa margariinia

2 dl sämpyläjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja leivo siitä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

1462507.jpg

Ja onpa pakko vielä laittaa tämä kuva sinivuokoista tänne. Nämä ovat joka vuosi varma kevään merkki, ja kauniita sinivuokkoja ihailtiin lauantai-illan kävelylenkillä :)