Olin jo huolestunut, että enkö saisi raparpereja tänä keväänä/kesänä ollenkaan käyttööni. Onneksi vanhempani tulivat tänään tänne päin Suomea juhlien takia, niin he toivat minulle ison nipun kotipihan raparpereja. Kiitos äiti ja isä <3 Minä tykkään raparperista todella paljon ja nyt, tämän kiisselin lisäksi, voin loihtia myös muita herkkuja.

Jo muutama vuosi sitten löysin tämän kiisselin ohjeen jostakin lehdestä ja siitä lähtien olen tehnyt raparperikiisselin vain tällä tavalla. Ohjeella tulee todella hyvää kiisseliä. Ihanaa ihan pelkiltään, mutta myös aamupuuron ja rahkan kanssa :)

1603922.jpg

Raparperikiisseli

5 dl silputtuja raparperinvarsia

1 l vettä

1 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

kanelitanko

3/4 dl perunajauhoja

5 dl vettä

Keitä raparperipalat veden, mausteiden sekä sokerien kanssa pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Poista mausteet. Sekoita perunajahot veteen. Lisää hiljalleen sekoitellen nauhana keitokseen. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada tarjoiluastiaan.