Selvisin toisesta työviikosta hengissä, ihanaa :D Kun tulin tänään puolenpäivän maissa kotiin, niin mieleni ei tehnytkään uunikanaa, mitä olin suunnitellut tekeväni ruoaksi. Sitä on luvassa sitten ensiviikolla joku päivä. Napostelin jotakin töissä ja ulkona on niin lämmintä, että kaipasin jotain kevyempää syötävää. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin tekemään keittoa suppilovahveroista, yhtä erinomaista, mutta unohdettua herkkua! Meillä äiti teki sitä monesti alkuruoaksi. Lisänä oli uunissa paahdettuja patonginpaloja juustokuorrutteella. Se oli onnenpäivä minulle, kun kyseistä ruokaa oli kotikotona. Eipä tuon keiton teko vaikeaa ole, ja valmistaminen on nopea prosessi. Minä en kaipaa sienikeittoon kunnon kermoja, vaan rasvaton maito sekä kevytkerma käyvät. Suppilovahvero on niin hieno raaka-aine, että se saa maistua keitossa, ei rasva ja kerma. :)

1586605.jpg

Suppilovahverokeitto, 2-3 annosta

2 dl kuivattuja suppilovahveroita

1 sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 dl maitoa

1 dl kasvirasvasekoitetta (7%)

suolaa, valkopippuria, persiljaa (tuoretta tai kuivattua)

Liota kuivattuja sieniä hetken aikaa runsaassa vedessä. Pilko sillä aikaa sipuli. Valuta sienet ja saksi niitä halutessasi pienemmiksi. Kuullota sieniä sekä sipulikuutioita hetken aikaa kattilassa öljyssä. Niin, että nesteet ovat haihtuneet. Ripottele vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemikuutio sekä vesi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin viitisen minuuttia. Lisää maito sekä kasvirasvasekoite. Kiehauta. Mausta ja tarjoile.