En millään osannut päättää, että tekisinkö tomaatti-mozzarellasalaattia vaiko pizzaa samoista aineksista. On se päätöksen teko joskus vain niin vaikeaa... :D Siinä auttaa puhelu pikkusiskolle, joka sanoo asiaan painavan mielipiteensä. Pikkusisko oli ehdottomasti pizzan kannalla. Hyvä niin, koska tästä pizzasta tuli herkullista! Täydellä vatsalla pitäisi jaksaa seurata, kuinka Suomen poikien käy pronssiottelussa :)

Satuin tänään blogikierroksella näkemään Mimmi Mutikaisen ohjeen hiivattomalle pizzapohjalle, ja ilman muuta kokeilin sitten sitä. Pohjasta tuli todella hyvä, tosin aikalailla erilainen kuin ns. perinteisestä pizzapohjasta. Minulla pohjasta tuli pehmeämpi kuin hiivalla tehdystä. Tiedä sitten millaista sen oikeasti kuuluisi olla. Tämän hiivattoman pohjan ohje on hyvä pitää mielessä silloin, kun haluaa nopeasti pizzan valmiiksi- ei tarvitse nimittäin odotella taikinan kohoamista.

1565189.jpg

Pizza matkalla uuniin... Mutta sitten ohjeeseen. Minä tein pohjan seuraavalla tavalla, jotta sain sopivan kokoisen annoksen pienelle pellille.

Pohja:

2 dl hiivaleipävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

pieni ripaus suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää stten öljy sekä maito. Sekoita nopeasti ja kaulitse taikina leivinpaperin päälle ja siirrä pellille. Täytä mieleisilläsi aineksilla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Täytteeksi:

Pohjalle levitin ketsuppia, silputtua basilikaa ja niiden päälle viipaloituja tomaatteja sekä mozzarellaa, mikä oli tällä kertaa kevytversiota. Sen verran (9%) oli kuitenkin rasvaa, että suli mukavasti. Tomaatti- ja juustoviipaleiden päälle rouhin pippurisekoitusta sekä laitoin muutaman nokareen vihreää pestoa. Nam! :)

1565199.jpg