Äitini oli ostanut Valion kermaista tomaattikastiketta purkillisen, ja minä löysin sen kaapin kätköistä. Tutkailin pakettia ja luin sieltä vinkkejä kastikkeen käyttöön. Minä noudatin ohjeistusta muutoin, mutta vaihdoin ohjeen pekonin katkarapuihin. Sanoisinko niin, että kastike on kyllä oiva apu silloin, kun on kiire ja kova nälkä niinkuin minulla tänään oli, mutta kyllä mielummin käytän aikaa ruoanlaittoon ja valmistan kastikkeet itse... Näppärä valmiste nopeaan ruoanlaittoon siis!

1521735.jpg

Tomaattinen katkarapukastike, 2 annosta

1 prk Valion kermaista tomaattikastiketta (2 dl)

4 dl isoja katkarapuja

n. 0,5 dl pieneksi pilkottuja mustia oliiveja

n. 1 dl fetakuutioita

tuoretta basilikaa

Aloita siitä, että laitat pastaveden kiehumaan, kastike valmistuu erittäin nopeasti. Lämmitä sitten kermainen tomaattikastike kattilassa, lisää sinne katkaravut, fetakuutiot, pienityt oliivit sekä basilikan lehdet. Kiehauta vain sen verran, että katkaravut sulavat ja kastike on lämmintä.