Tässä juustokakun ohje. Kakut teimme jo perjantaina, niiden maku vain paranee muutaman päivän kylmässä olon jälkeen :) Aivan ihana kakku, kovasti tuli kehuja. Minun mielestä raparperihillo oli tälle ehdoton kaveri :D Koristeena puutarhamustikoita.

1647793.jpg

Juustokakku

Pohja:

200 g kaurakeksejä

100 g sulatettua margariinia

Täyte:

800 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

2 dl ranskankermaa

4 isoa munaa

Pinnalle:

2 dl ranskankermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin. Leikkaa pois ylimääräinen paperi. Sulata pohjaan tuleva voi pikkukulhossa mikrossa. Murenna keksit ja sekoita ne voihin. Levit ämuruseos vuoan pohjalle tiiviisti ja tasaisesti.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto notkeaksi. Lisää sokeri, ranskankerma, vaniljasokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste sekä jauhot. Riko munat yksitellen täytteeseen ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte  pohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Paista juustokakkua uunin keskiosassa noin 1 tunti. Nosta kakku varovasti uunista ja kuorruta se vaniljasokerilla ja sokerilla maustetulla ranskankermalla. Paista tämän jälkeen vielä 5 minuuttia.

1647831.jpg