Palaan ajassa lapsuusvuosien kesiin, kun äiti teki ison kattilallisen kaalipataa ja koko perhe piti siitä. Tänään oli kaalipadan vuoro, yksi parhaista perinneruoista minun mielestäni. Kiitos äidille, että jaksoi antaa neuvoja puhelimitse, tämä herkku kera äidin tekemän puolukkahillon toi mukavia muistoja mieleen :) Varhaiskaalit ja uudet porkkanat ovat nyt ihania, erinomaisen makeita ja nopeasti kypsyviä. Nyt niitä kannattaa ostaa ja hyödyntää ruoanlaitossa! Pata-annos riittää usealla päivälle tuomaan iloa sateisiin kesäpäiviin.

Lapsuudessa tämä ruoka tehtiin jauhelihasta, mutta minä käytin soijarouhetta. En myöskään raaskinut ostaa vain tätä ruokaa varten siirappipulloa, joten korvasin sen fariinisokerilla- en huomannut merkittävää eroa.

1670640.jpg

Kaalipata, 3-4 annosta

2 pientä varhaiskaalia (n. 600 g)

2 porkkanaa

2 pientä sipulia

vettä (n.3 dl)

0,5 dl puuroriisiä

0,5 dl tummaa soijarouhetta + turvottamiseen kiehuvaa vettä

fariinisokeria, suolaa, mustapippuria, grillausmaustetta

Pilko kaalit, porkkanat ja sipulit ja lisää ne ja vesi kattilaan/pataan. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia. Lisää sitten puuroriisit, lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua noin 20 minuuttia, jonka aikana voit esikäsitellä soijarouheen. Laita kuiva soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että soijarouhe peittyy. Annan turvota hetken. Lisää turvonnut soijarouhe pataan ja anna kiehua vielä hetken aikaa. Kaikenkaikkiaan kaalipadan kypsymiseen menee noin tunti. Mausta fariinisokerilla, suolalla, mustapippurilla sekä grillausmausteella. Sekoita ja nauti puolukkahillon kera.