Pariin päivään ei ole ollut aikaa kokkailla, olen tyhjennellyt pakastinta ja täyttänyt vatsani puurolla ja leivällä... Tänään on kuitenkin vapaapäivä ja vasta illalla ohjelmaa tiedossa. Se antoi mahdollisuuden tehdä makaronilaatikkoa, joka on ollut iät ja ajat lempiruokaani. Kun menen kotikotiin ja äiti kysyy, mitä ruokaa tahtoisin, sanon aina, että jos saisin makaronilaatikkoa... :D Minä en kuitenkaan itse lihaa juuri osta, ja tummaa soijarouhetta löytyy aina kaapista, niin tänään tein makaronilaatikon soijarouheesta. Maku ei poikkea kyllä juuri yhtään siitä perinteisestä lihaisesta laatikosta, kannattaa testata! Pippurimylly- blogista sain vinkin käyttää viipaloitua tomaattia laatikon päällä.

Minä lähden huomenna töiden jälkeen pitkästä aikaa kotiin helpottamaan kovaa koti-ikävää ja juhlistamaan pikkusiskoni konfirmaatiota :) Menen auttamaan leivonta- ja ruoanlaittotalkoissa, joten viikonlopun jälkeen on varmasti kuvia luvassa. Toivotan kaikille kivaa viikonloppua!

1638106.jpg

Kasvismakaronilaatikko, 2-3 annosta

3 dl tummia makaroneja

1 sipuli hienonnettuna

3/4 dl tummaa soijarouhetta

2 dl vettä

1/2 kasvisliemikuutio

paprikajauhetta, jauhettua korianteria, grillausmaustetta ja mustapippuria

Munamaito:

2 kananmunaa

3 dl maitoa

Päälle:

1 tomaatti viipaloituna

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Kuullota sipulinpaloja hetki öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe, vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua sen aikaa, että vesi imeytyy soijarouheeseen. Mausta. Sekoita valutettuihin makaroneihin soijarouheseos ja kaada "mössö" uunivuokaan. Sekoita munat ja maito sekaisin ja kaada uunivuokaan. Asettele tomaattiviipaleet päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kera. Ja mitä olisikaan makaronilaatikko ilman ketsuppia? ;)

1638134.jpg