Kurpitsamoska oli tehnyt taannoin ihanan näköistä ja kuuloista linssisalaattia, minkä laitoinkin heti kokeiltavien listalle. Tänään tein kyseistä salaattia ja oli kyllä ihan tajuttoman maukasta ja hyvää :D Tein salaatin juuri ennen kuin lähdin lenkille ja "erehdyin" maistamaan sitä silloin pari lusikallista. Täten koko lenkin ajan himoitsin salaattia ja pidensin askelia, jotta pääsisin pian salaattikulhon äärelle ;) Minusta tämä toimisi hyvin myös jonkun lisukkeena, esimerkiksi kalan tai kanan!

Laitan tähän Kurpitsamosakan ohjeen, mutta itse tein sellaisilla muutoksilla, että vaihdoin kirsikkatomaatit tavallisiin ja käytin kuivattua timjamia. Kastikkeesta täytyi tehdä muunnelma minulta löytyneistä aineksista, joten laitoin kastikkeeseen tavallista sinappia, oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa sekä pippuria.

1605998.jpg

Linssisalaatti, (neljälle)

3 dl vihreitä linssejä
1 tuore timjaminoksa (tai reilu ripaus kuivattua timjamia)
4 viher-/kevätsipulia
1 keltainen paprika
200 g kirsikkatomaatteja

Viinietikkakastike:
suolaa ja mustapippuria
1 tl dijon-sinappia
3 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl kurpitsansiemenöljyä

Lisäksi tarjoiluun:
nippu tuoretta basilikaa

Huuhdo linssit ja keitä niitä timjaminoksalla maustetussa vedessä 30 minuuttia. Valuta hyvin ja jäähdytä. Huuhtele vihersipuli ja paprika. Suikaloi sipulit, poista paprikasta kanta ja siemenet ja kuutioi malto. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne (tai leikkaa siitä vielä neljään osaan). Valmista viinietikkakastike ja sekoita se salaattiainesten joukkoon. Ripottele salaatin pinnalle ennen tarjoamista suikaloidut basilikanlehdet.

1606455.jpg