Kahvipöytään tulee yhtenä leivonnaisena tätä marjapitkoa, jonka ohje on ruokamaailmasta. Tämä pitko on ollut kokeiltavien listalla ikuisuuden, joten nyt oli korkea aika tehdä sitä. Ohje oli erittäin yksinkertainen, ja uskoisin, että pitko on oikein maistuvaa. Maun tiedän sitten huomenna tarkemmin :)

1644521.jpg

Marjapitko, 2 kappaletta

Pullataikina:

2 1/2 dl maitoa

1 pussi kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

1 tl kardemummaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria (oma lisäys)

1/2 kananmuna (laitoin kokonaisen)

1 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun:

kananmuna

Vaniljatäyte:

1 1/2 ps vaniljakastikeaineksia (ohjeessa 1 ps, mutta minun mielestä jäi liian löysäksi!)

3 dl maitoa

Hillotäyte:

1 1/2 dl vadelmamarmeladia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina käsin tai yleiskoneella, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

Valmista täyte sekoittamalla vaniljakastikeainekset ja maito hyvin keskenään. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.