Sunnuntaina sitä kaipaa yleensä jotain hieman erityistä ja erilaista ruokaa verrattuna tavalliseen arkeen. Näin on ainakin minun kohdallani :) Julie oli tehnyt kerrassaan ihanan näköisiä sambal oelek marinoituja broilerinfileitä, joiden ohje kuulosti kokeilemisen arvoiselta! Minulla kun ei kerrostaloyksiössä grilliä ole, niin grillin virkaa toimitti jälleen kerran uuni. Ja hyvin toimittikin- kerrankin jätin broiskun meheväksi ja uunista tuli ulos todella ihanan makuinen rintafile. Tätä marinadia tulen hyödyntämään jatkossakin, kiitos Julie ohjeesta!

1667101.jpg

Sambal oelek marinoitua broilerinfileetä

2 tl sambal oelek tahnaa/broiskunfilee

3 tl laadukasta oliiviöljyä/broiskunfilee

1 tl soijaa/broiskunfilee

1 tl juoksevaa hunajaa/broiskunfilee

mustapippuria, ripaus suolaa ja sokeria, currya, kurkumaa, sitruunapippuria

Laita broilerinfileet pussiin. Kaada marinadin ainekset joukkoon ja sekoittele hyvin. Anna marinoitua yön yli. paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Samaan aikaan uunissa paistuivat uunitomaatit, jotka halkaisin ja joiden pintaan ripottelin pizzamaustetta. Punasipulit tulivat niin ikään samalla. Leikkasin sipulin lohkoiksi ja lorotin lohkojen päälle hieman oliiviöljyä. Vielä oli jää kaapissa ananaskastiketta, joten sitäkin tuli lisättyä annokseen. :)