Vaikka olenkin koko juhannuksen ajan töissä, halusin laittaa jotain "juhannusruokaa". Niinpä pidin yhden naisen grillibileet :D Grillin virkaa toimitti uuni, jossa ruoka valmistui. Täällä päin Suomea on koko iltapäivän ja illan satanut kaatamalla vettä, joten tällainen kesäinen ateria sai syöjän kuitenkin kesämielelle! Paahdettujen pellavaperunoiden ohjeen otin Maku-lehdestä ja ananaskastike valmistui Hillopullan ohjeen mukaan. Nämä olivat mainiot eväät keskikesän juhlaan!

1662413.jpg

Tofuvartaat, 3 varrasta

1 pkt maustamatonta tofua kuutioituna ja marinoituna

1 rasia kirsikkatomaatteja

Marinadi: soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, mustapippuri, kuivattu timjami, chilijauhe.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja siirrä se ja kuutioitu tofu pakastepussiin marinoitumaan yön ajaksi.

Liota puisia varrastikkuja vedessä hetki ennen grillaamista/uuniin laittoa. Laita varrastikkuun vuorotellen marinoitua tofua sekä kirsikkatomaatteja. Grillaa kypsiksi tai paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.

Paahdetut pellavaperunat

uusia perunoita

öljyä

sinappia

pellavansiemeniä

Pese perunat huolella ja laita kulhoon. Valuta perunoiden päälle öljyä sekä sinappia. Sekoita. Ripottele joukkoon reilusti pellavansiemeniä. Levitä perunat uunipellille ja paahda ne kypsiksi 200 asteessa koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Ananaskastike

1 prk bulgarian ruokajogurttia

1 prk ananasmurskaa

Valuta ananasmurskasta mehu pois ja sekoita murska jogurtin joukkoon.