Oikeastaan suurin syy sille, että pidän tämän viikon lomaa, on se, että olen luvannut järjestää tuttavaperheen lapsen rippijuhlat. Toisinsanoen siis vastaan tarjottavien teosta selä laitan kaiken keittiön puolella juhlan aikana, jotta perheen äiti saa seurustella vieraiden kanssa. Blogi tulee päivittymään hitaaseen tahtiin, koska tällä hetkellä on niin paljon muuta puuhaa. Muutaman minuutin päivässä ehdin olla koneella, sitten on taas juostava muihin hommiin! Tässä kuitenkin amorin leivoksia, joita on sunnuntain juhlissa tarjolla :) Pikkuleivät hunnutetaan tomusokerilla juuri ennen tarjoilua!

1781716.jpg

Amorin leivokset

200 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl siirappia

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta tai perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1/2 dl vispikermaa

Täyte:

kiinteää marmeladia (vadelma)

Vaahdota rasva ja sokeri sekä siirappi. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Anna taikinan levätä jääkaapissa. Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista sydämet erikseen. Paista syntyneet pikkusydämet erikseen. Paista kakkuset 180 asteessa n.10 minuuttia. Levitä eheälle puoliskolle kiinteää marmeladia, tuprauta sydänaukkoiselle puoliskolle tomusokeria ja paina marmeladipäässysteisen päälle. Pane tomusokeripäällysteiset pikkusydämet myös tarjolle. (Jos pikkuleivät eivät mene tarjolle heti, kannattaa tomusokeri laittaa vasta juuri ennen tarjoilua.)

Annoksesta tulee muotin koosta riippuen noin 35 pikkuleipää.

1781736.jpg