Minä rakastan suolaisia piirakoita ja olenkin niitä tehtaillut jos jonkinlaisia erilaisiin juhliin ja tietenkin myös kotiin syötäväksi. Niitä on niin kiva tehdä, koska erilaisia versioita voi keksiä lähes loputtomiin. Teen miltei aina suolaisen piirakan samanlaisella pohjalla, mutta täytteet vaihtelevat melkeinpä joka kerta. Tällä kertaa piirakkaan päätyivät kaikki "jämät" jääkaapista, syystä että lähden viikoksi kotiin. Onneksi ne jämät jääkaapissa olivat kuitenkin erinomaisia, vain broilerisuikaleet täytyi käydä ostamassa.

Toivottavasti äiskä ja pikkusisko tykkäävät piirakasta, odotan heitä vieraaksi näillä minuuteilla. Luulisin, että heillä on ainakin hirmuinen nälkä pitkän ajomatkan jälkeen. Huomenna lähdetään sitten ajelemaan kotikotiin, sain töistä yhden viikon vapaaksi :) Toivottavasti kelit jatkuu aurinkoisina! Blogitaukoa tässä tuskin tulee pidettyä, enköhän minä pääse kotosallakin hellan ääreen häärimään ;)

1771127.jpg

Broileri-fetapiirakka

Pohja:

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

3-4 tl vettä

Nypi pehmeä margariini ja jauhot sekä vesi tasaiseksi taikinaksi. Painele vuoan pohjalle ja reunoilla. halutessasi voit esipaistaa pohjan, mutta minusta se on turhaa.

Täyte:

450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

currya, grillausmaustetta, paprikajauhetta, mustapippuria, sitruunapippuria

3 nippusipulia varsineen

1 tomaatti lohkottuna

100 g fetajuustoa kuutioina

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

Paista broiskusuikaleet pannulla ja mausta ne sitten currylla, grillausmausteella, paprikajauheella, mustapippurilla ja sitruunapippurilla. Anna jäähtyä. Pilko sipulit ja kuullosta niitä hetken aikaa öljyssä pannulla tai kattilassa. Lado piirakkapohjan päälle vuorotellen broilerisuikaleita sekä kuullotettuja sipulinpaloja. Asettele niiden päälle lohkotut tomaatit sekä fetajuustokuutiot. Sekoita kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi ja kaada koko komeuden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

1771166.jpg