Linssikeitto on ihanaa, ja olenkin himoinnut sitä jo pitkän tovin. Minulla on ollut haussa hyvä linssisopan ohje, ja Kurpitsamoskan Mari oli tehnyt herkulliselta vaikuttavaa linssikeittoa. Normaalisti teen linssikeiton vain punaisista linsseistä käyttäen makuaineina sipulia, porkkanoita ja kasvislientä. Marilta ottamani ohje sisälsi hieman erilaisia raaka-aineita, joista muodostui täydellinen linssikeitto! Taidankin mennä ottamaan pienen santsikierroksen... ;)

Ohjeen mukaan keitto on parhaimmillaan jopa viiden tunnin hauduttelun jälkeen. Minä olin kuitenkin nälkäinen ja varsin malttamaton ja annoin hautua puolitoista tuntia. Minun mielestä se riitti hyvin.

1740432.jpg

Ohje kopioitu Marilta, suluissa omat muutokset.

KOOKOSLINSSIKEITTO
(2 hengelle)

1 dl punaisia linssejä
1 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
n. 4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (á 200g) kookoskermaa (käytin kookosmaitoa)
1-2 tl punaista currytahnaa (jätin kokonaan pois)
3 rkl tomaattipyreetä
1/4 dl sitruunan tai limen mehua
1 rkl ruskeaa sokeria (laitoin tavallista sokeria)
suolaa


Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa öljytilkassa. Nakkaa joukkoon huuhdellut linssit, vesi ja liemikuutio, kiehauta ja lisää loput ainekset. Anna keiton hautua minimaalisen miedolla lämmöllä sen verran kuin maltat, mutta mieluiten kauan, (1 1/2 tuntia riitti mielestäni). Lisää aina välillä vettä, jos tarvis.