Kylläpäs on piirakalla hieno nimi ;) Suomeksi sanottuna tein jälkiruoaksi niinkin yksinkertaisen leivonnaisen kuin omenapiirakan! Ohje löytyi Pirkalta. Noudatin ohjetta ja käytin valmista murotaikinaa, mutta se oli kyllä vähän pettymys... Täytyy kyllä seuraavan kerran tehdä taikina itse. Äiskä oli vahingossa ostanut murotaikinan, joka sisälsi hedelmäpaloja (outoa, että sellaista edes löytyy...), mutta en usko, että tämä erikoinen murotaikina oli maultaan kuitenkaan kovinkaan erilainen kuin tavallinen murotaikina.

1863111.jpg

Flan Parisienne

1 pkt (400 g) valmista murotaikinaa

6-7 hapanta omenaa (kotimaisia)

3 rkl juoksevaa margariinia

1/2 dl sokeria

1 1/2 dl aprikoosihilloa

1 rkl vettä

Levitä sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Asettele omenat pohjan päälle ja voitele ne margariinilla. Ripottele päälle sokeri. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Kuumenna hillo ja vesi pinnoitetussa kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä seos kuuman piirakan päälle.

1863124.jpg

Räpsäsin taas kuvan ennen uuniin laittoa, oli niin herkullisen näköinen.