Tänään oli taas keittopäivä. Kukkakaalit ovat tällä hetkellä edullisia ja niitä on tarjolla jokaisessa kaupassa. Päätin hyödyntää kukkakaalia ja keitellä siitä sosekeittoa! Kukkakaalisosekeitto on mielestäni sellaisenaan aika valjun makuista, joten lisäsin loppuvaiheessa tuorejuustoa makua ja täyteläisyyttä antamaan. Tuorejuustohyllyltä nappasin matkaan mukaan Violan purjo-pekonituorejuustoa, mikä on todella hyvää! Nestettä kannattaa laittaa keittoon niukasti, koska keitto jää muuten helposti liian vetiseksi.

1837695.jpg

Juustoinen kukkakaalisosekeitto

4 pienehköä kukkakaalia

1 iso sipuli

1 kasvisliemikuutio

n. 1 l vettä

200 g purjo-pekonituorejuustoa

mustapippuria, suolaa, yrttisuolaa

Irrota kukkakaalinnuput ja laita ne kattilaan. Pilko sipuli ja lisää kattilaan. Laita vettä kattilaan niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös liemikuutio. Annan kiehua niin kauan, että kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja laita keittokattila takaisin hellalle. Lisää sekaan tuorejuusto sekä mausteet. Kiehauta.