Palasin jo aamupäivällä omaan kotiin, joten jo tähän aikaan oli kyllä aikamoinen nälkä. Kaappeihin piti käydä kaupasta hakemassa runsaasti täydennystä, jonka jälkeen rupesin taas innoissani kokkailemaan omassa pienessä keittiössäni :) Tosin ruoka jota tein, valmistui kyllä tosi vähistä aineksista, ja vieläpä helposti. Sannalta otin ohjeen tämän päivän ruokaan. Linssipata oli juuri mun makuun, tykkään tämänkaltaisista sapuskoista. Minä tosin jätin halloumin pois ja söin linssipadan keitettyjen ohrasuurimoiden kera. Tuli niin iso annos, että saan laitettua pakkaseen ja nautiskelen sitten myöhemmin, pimeinä syksyiltoina...

Maanantaina lähden taas kuluttumaan yliopiston penkkejä ja täytyy sanoa, että erittäin mielelläni lähdenkin. Kesän herkuttelut saavat nyt jäädä ja syksyn haasteisiin kuuluukin karistaa jokunen kilo, joita ensimmäisen opiskeluvuoden sekä kesän aikana kertyi. Kevyellä, mutta maukkaalla ruoalla lähden siis kohti syksyä! Bloggailu jatkuu, mutta varmasti hiljenevällä tahdilla. Otan nimittäin tavakseni hyödyntää opiskelijaravintoloiden edullista ja maukasta lounasta :) Näiden tarinoiden myötä toivottelen mukavaa lauantaita kaikille!

1864855.jpg

Linssipata

1 kesäkurpitsa (tai munakoiso)
8 salottisipulia (laitoin 1 tavallisen sipulin)
3 valkosipulinkynttä
1 tlk säilyketomaatteja (tai 6 kaltattua tomaattia)
4,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl linssejä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl chilikastiketta
rosmariinia, mustapippuria, suolaa ja ripaus sokeria

Kuutioi kesäkurpitsa, lohko sipulit ja hienonna valkosipuli. Ruskista sipuleita ja kesäkurpitsoja padan pohjalla tai paistinpannulla. Lisää sekaan kuuma kasvisliemi, huuhdellut linssit, tomaattilohkot ja mausteet. Hauduta matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia.