Rippilapsen äidin toive oli, että tekisin juhliin ihan perinteisen mansikkakakun. Otin itseasiassa toiveen hieman epäröiden vastaan, koska en ole tainnut eläessäni tehdä täytekakkua kuin kerran aikaisemmin. Turhaan kuitenkin jännitin täytekakun tekoa, koska siitä tuli kuin tulikin todella herkullinen!

1790752.jpg

Tein kaksi 6:n munan kakkua. En itse pidä kovin kermaisista kakuista, joten en tehnyt sen kummempia pursotuksia. Tein vispikermasta, rahkasta ja vaniljasokerista seoksen, jota levitin kakun päälle ja reunoille. Koristus hoitui tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kuuden munan kakkuun tarvitaan kostutusta noin 2 dl, minä käytin rasvatonta maitoa. Täytteenä on mansikkahilloa sekä vaniljakastiketta. Vaniljakastike on valmistettu Jauheesta (Ekström) niin, että paketin ohjeen maitomäärää on vähennetty kolmesta desistä kahteen desiin. Täyttämisen jälkeen kakun päälle kannattaa laittaa paino ja laittaa se maustumaan jääkaappiin yön ajaksi.

1790769.jpg

Täyttövaihe

1790764.jpg