Laittelen nyt näitä kuvatuksia reissun ajalta ennen kuin uusia kuvia alkaa jo kerääntyä...

Kummitätini laittaessa lounasta, minä ja kaverini olimme vastuussa kahvileivän tekemisestä. Päädyimme tekemään vadelmapiirakkaa, tuota tämän hetken ihanaa sesonkiherkkua. Piirakkaan meillä ei ollut ohjetta, mutta muistikuvien avulla ja soveltamalla saimme aikaan kyllä tosi maittavan piirakan :) Jottei vadelmapiirakka olisi kuitenkaan ollut tuikitavallinen, niin lisäsimme paria ainesta kokeilunhaluuttamme. Kaneli ja vaahterasiirappi olivatkin oikein oivallinen lisä, toi piirakkaan jotain uutta ;) Ohjeen määrät ovat noin-määriä...

1859819.jpg

Vadelmapiirakka

Pohja:

100 g pehmeää margariinia

n. 1 dl sokeria

1 kananmuna

pari teelusikallista leivinjauhetta

n. 3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri ja lisää vaahdon joukkoon kananmuna kevyesti vatkaten. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1 prk kermaviilia

1 kananmuna

sokeria, vaniljasokeria, kanelia

tuoreita vadelmia

vaahterasiirappia

Sekoita kermaviili, kananmuna, sokerit ja kaneli tasaiseksi seokseksi ja levitä se piirakkapohjalle. Ripottele päälle reilusti tuoreita vadelmia ja lorottele päälle hieman vaahterasiirappia. Paista piirakkaa 200 asteessa niin kauan, että täyte on hyytynyt ja reunat ovat kauniin ruskeat. anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua!

1859830.jpg

Ennen uunitusta...

1859833.jpg