Tänään on vapaapäivä, ja se tarjosi mahdollisuuden laittaa ruokaa kotosalla. Hyvä niin, koska olen ollut aikeissa kokeilla Mimmi Mutikaiselta bongaamaani ohjetta pestoisesta nakkikastikkeesta. Olen jo ennenkin maininnut blogissani, että tykkään hirmu paljon nakkikastikkeesta ja oli mukava saada vinkkiä, miten maustaa nakkikastiketta uudella tavalla. Pestoisesta nakkikastikkeesta tuli todella hyvää, pienikin määrä pestoa antoi kivan maun!

1876347.jpg

Tässä ohje niinkuin itse tein. Nakkeja voi halutessaan laittaa kyllä enemmänkin, mutta minulla nyt sattui olemaan 5 nakkia pakkasessa, niin sain ne käytettyä :)

Pestoinen nakkikastike, 3-4 annosta

5 nakkia

1 sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

n.4 dl vettä

1/2 kasvisliemikuutio

n. 2 rkl tomaattipyrettä

loraus soijaa, paprikajauhetta, grillausmaustetta ja mustapippuria

2 rkl punaista pestoa

2 tuoretta tomaattia

Pilko nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista nakkeja pannulla margariinissa ja lisää hetken kuluttua sipulikuutiot. Anna ruskistua vielä hetken aikaa. Ripottele vehnäjauhot pinnalle ja sekoita hyvin. Kaada vesi joukkoon ja sekoita. Lisää kasvisliemikuutio, tomaattipyre sekä mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää pesto ja kuutioidut tomaatit. Anna hautua vielä sen aikaa, että tomaatit hieman pehmenevät.