Onneksi arjen helpottamiseksi on olemassa loistavia tuotteita, joista saa pikaisesti aikaan erittäin maistuvaa ruokaa. Eilen illalla jumpan jälkeen olikin kova nälkä ja kaappien kätköissä olevista tarveaineista täytyi keksiä jotain kivaa ja nopeaa ruokaa. Päädyin tekemään couscousia, jonka joukkoon lisäsin soijarouhetta ja pakastekasviksia. Ruoasta tuli hyvinkin risottomainen, mutta couscousin ansiosta se valmistui todella nopeasti.

Ja lisäksi vielä... Tänään emännöin erästä iltaa kaverini kanssa ja yksi tarjoiltavista herkuista oli kuningatarvispipuuro, minkä tekemistä suosittelenkin kaikille! Tuli tosi ihanaa vispipuuroa vadelmista ja mustikoista tehtynä. Niinkin hyvää, että tällähetkellä vatsaan koskee ja tuntuu, että vatsalaukku repeää hetkellä millä hyvänsä ;) En vissiin koskaan opi, että kohtuus kaikessa ;D

1894428.jpg

Soijarouhecouscous, 2-3 annosta

1 dl couscousryynejä

1 dl vettä+1/2 kasvisliemikuutio

Kiehauta vesi kattilassa ja liuota liemikuutio siihen. Lisää sitten couscous kuumaan veteen, laita kansi päälle ja nosta kattila liedeltä. Anna vetäytyä sen aikaa, kun valmistat ruoan muutoin.

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl tummaa soijarouhetta

n. 1 dl vettä

1/2 ps (~125 g) pakastevihanneksia

paprikajauhetta, mustapippuria, grillausmaustetta, jauhettua korianteria

Pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Kuullota sipuleita jonkin aikaa pannulla. Lisää sitten soijarouhe pannulle ja sekoittele se tasaiseksi seokseksi sipuleiden kanssa. Laita desin verran vettä pannulle ja anna sen imeytyä soijarouheeseen. Mausta tässä vaiheessa ja annan seoksen kypsyä jonkin aikaa välillä sekoitellen. Lisää sitten pakastevihannekset ja kypsä couscous pannulle. Anna lämmetä niin, että pakastevihannekset ehtivät sulaa.

1894450.jpg