Tämän lauantain pidin vapaapäivänä, ja mukavan rennon päivän kruunaa ihana, itsetehty iltapala. Lauantaisin tehtiin kotosalla usein jotain hieman erityisempää iltapalaa; pizzaa, tortilloja, hampurilaisia... Ehkäpä niiltä ajoilta kumpuaa minullekin ajatus lauantai-illan herkuttelusta :) Söin menneellä viikolla aivan ihania suppilovahveropizzoja, joita päätin tehdä tänään iltapalaksi, hieman varioiden tosin. Viikolla syömäni pizzat olivat siitä erikoisia, että ne eivät sisältäneet ollenkaan tomaattikastiketta pohjan päällä eivätkä juustoraastetta. Minä kuitenkin lisäsin kyseiset ainekset näihin herkkupaloihin, jotta sain pizzoista hieman ruokaisampaa syötävää. Aivan ihania, kokeilkaa ihmeessä! :)

1922375.jpg

Pohja, 5:lle pikkupizzalle

1,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

1 dl sämpyläjauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää suola, öljy sekä jauhot. Sekoita ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Täyte:

ketsuppia+tomaattipyrettä

n. 2 dl kuivattuja suppilovahveroita

2 sipulia

pippuria

fetajuustoa

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

Laita sienet likoomaan kylmään veteen. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Valuta sienistä vesi pois ja kuullota niitä sipulirenkaiden ja öljyn kanssa pannulla. Mausta pippurilla.

Jaa kohonnut taikina viiteen osaan ja painele taikinakeot jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ketsuppia ja tomaattipyrettä. Jaa sienitäyte viiteen osaan pizzojen päälle. Leikkaa fetajuusto ja kirsikkatomaatit pienemmiksi ja laita ne pizzojen päälle. Ripottele vielä juustoraastetta pinnalle ja paista suppispizzoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Uuniin menossa...

1922404.jpg

... ja juuri uunista tulleina.

1922405.jpg