Uusin Maku-lehti oli tullut äidilleni, ja viime viikonloppuna bongasin sieltä muutamankin kokeilemisenarvoisen ruokaohjeen. Tämä keitto kulkee lehdessä nimellä inkiväärinen porkkanasosekeitto, mutta muuntui minun keittiössä eri nimiseksi siihen laittamieni ainesten mukaan. Idea on siis Maku-lehdestä, muutaman muutoksen tein ohjeeseen. Sosekeitto oli kuin samettia! Keitto oli todella pehmeää niin maultaan kuin koostumukseltaankin, namia :) Tätä kelpaa syödä lämmikkeeksi tulevina päivinä, kun ovat lupailleet kovaa syysmyrskyä...

2010299.jpg

Inkiväärinen kasvissosekeitto, n.3 annosta

1 bataatti (n. 500 g)

5 pienehköä porkkanaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2-3 tl inkiväärimurskaa

2 dl kookosmaitoa

4 dl vettä

1 tl suolaa

Kuori ja pilko bataatti, porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Laita kasvikset, inkiväärimurska, kookosmaito ja vesi kattilaan. Anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Lisää suola ja soseuta keitto.

Pinnalle voi Lehden mukaan murentaa vaikkapa hapankorppuja. Minä laitoin pinnalle muutaman pinjansiemenen.