Äiskä ja iskä ovat reissussa, joten kokkailin itselleni ja pikkusiskolleni kasvislasagnea. Tällä hetkellä pikkusisko valmistaa meille jälkkäriksi vaniljaviinereitä :) Huhhuh, lasagnenteko meinasi epäonnistua täysin- olin vähällä polttaa valkokastikkeen pohjaan, keittiö oli yltympäriinsä tomaattimurskaroiskeissa ja sormessa on tällä hetkellä hirveä haava, joka tuli kun raastin porkkanoita. Sitä se teettää, kun kiireessä rupeaa kokkailemaan :D Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Erinomaisen maistuvaa lasagnea päästiin lopulta syömään, tällä ohjeella en ole vielä koskaan saanut huonoa tai kuivaa lasagnea aikaan... Ohje on Yhteishyvän.

Minua hirvittää tehdä juustokastike perinteisellä menetelmällä, koska siihen tulee aikas paljon rasvaa... Äidin vinkin mukaan teen juustokastikkeen niin, että suurustan kuumennettun rasvattomanmaidon vehnäjauho-vesiseoksella, ja hyvää tulee niinkin :) Juustokastikkeen osalta olen siis muuttanut Yhteishyvän ohjetta.

1996072.jpg

Kasvislasagne

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
500 g pakastekasviksia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl provencale-yrttiseosta
1 prk säilykeherkkusieniä
200 g lasagnelevyjä
 
Juustokastike
 
7 dl (rasvatonta) maitoa
0,75 dl vehnäjauhoja + 1 dl (rasvatonta) maitoa
150 - 200 g juustoraastetta
0,5 tl suolaa
0,25 tl viherpippurirouhetta
 
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipulinkynnet, tomaattimurska, vesi, pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna, kunnes kasvikset ovat sulaneet. Lisää paloitellut herkkusienet. Jätä odottamaan.
 
Valmista juustokastike. Kaada 7 dl maitoa pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Sekoita 1dl maitoa ja 0,75 dl vehnäjauhoja tasaiseksi seokseksi ja lisää ohuena nauhana kuuman maidon joukkoon kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja hienonnetulla viherpippurilla. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon.
 
Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele päälle kasviskastiketta ja juustokastiketta. Nosta päälle lasagnelevyt, kasvis- ja juustokastike. Tee kerroksia samalla tavoin ja jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt sekä juustokastike. Ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.
 
Me söimme kasvislasagnea porkkanaraasteen, vihersalaatin sekä raejuuston kera.
 
1996076.jpg