Sadepäivän ratoksi ryhdyin leipomaan sämpylöitä. Piti keksiä jotakin tekemistä, jotta en murehtisi liikaa harmaata säätä ja viettäisi koko päivää peiton alla lämpimässä saamatta mitään aikaan... :) Näistä sämpylöistä tuli sekasämpylöitä, laittelin sekaan sitä sun tätä. Tällä kertaa valmistin sämpylät juuritaikinalla, jotta sain ne valmiiksi nopeammin. Tosi hyviä tuli, pari piti maistaa heti uunista tulleina. Voikohan tuore leipä oikeen olla pahaakaan? ;D

2012685.jpg

Porkkana-aprikoosisämpylät, 18 kpl

Taikinan juuri:

5 dl vettä

2 tl sokeria

1 pss kuivahiivaa

5 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen sokeri, hiiva ja jauhot. Sekoita ja anna tekeytyä liinan alla noin 15 minuutin ajan.

Taikinaan lisätään 15 minuutin jälkeen:

1 tl suolaa

4 rkl öljyä

1 dl hasselpähkinärouhetta

2 suurehkoa porkkanaa karkeana raasteena

7 kuivattua aprikoosia pieneksi pilkottuna

n. 4 dl sämpyläjauhoja

Lisää juuren joukkoon suola, öljy, hasselpähkinärouhe, porkkanaraaste sekä pilkotut aprikoosit. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Taikina kannattaa jättää löysäksi, jolloin saadaan aikaan pehmeämpiäsämpylöitä. Muotoile taikinasta sämpylöitä ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2012696.jpg

Ja mikä olisikaan parempaa kuin tuore sämpylä, jonka päälle margariini sulaa... ;)