Viikonloppu kului kotona perheen parissa, isänpäivää juhlistaen. Äiskä oli kokkausvastuussa ja herkuttelimme erilaisilla kaloilla, porosta sekä ihanaisesta omenapiirakasta :) Oli ihanaa olla kotona ja latailla akkuja tämän viikon touhuihin. Harjottelussa alkaa viimeinen viikko ja aikataulu on löyhempi kuin aikaisempina viikkoina. Harrastus vie tällä viikolla iltaisin paljon aikaa, mutta kerrankin on päivällä aikaa kokkailla ja bloggailla.

Tämän päivän päivällinen valmistui Yhteishyvän ohjeella. Täytyy jälleen kerran kehua kyseisen lehden ruokaohjeita, ruoista on aina tullut varsin maistuvia ja ainessuhteet ovat kohdillaan! Kun selvisin syysmyrskystä kotiin, mietin, että en jaksa muuta kun puuroa ja leipää laittaa iltapalaksi. Onnekseni kuitenkin kokeilin kikhernecurrya ja ihastuin, oli herkullista! Minä unohdin ostaa ruokajogurttia, mutta ruokakerma ajoi minulla sen aseman, ja toimi mielestäni hyvin.

2053182.jpg

Kikhernecurry, 4 annosta

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 prk (á 400/265 g) säilöttyjä kikherneitä
3 dl ruokajogurttia TAI 2 dl ruokakermaa
 
Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti TAI ruokakerma joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kanssa.
2053192.jpg