Tomaattimurska on taloudessani kyllä pop! Sitä tulee laitettua ruokaan kuin ruokaan, mutta kun se vaan toimii niin älyttömän hyvin lähes kaiken kanssa. Tänään tomaattimurskatölkillinen päätyi jauhelihakeittoon, ja tuli kyllä todella maukasta soppaa, nami. Lisäsin keittoon chilikastiketta tulisuutta antamaan, ja keitto toimi ihanana lämmittäjänä syksyisenä iltana :) Tähän keittoon otin vinkin harjoittelupariltani, kun hänellä oli niin herkullisen näköistä jauhelihakeittoa yksi päivä eväänään...

Kasvissyöjille tämä keitto muuntuu sopivaksi niin, että lihan vaihtaa esim. soijarouheeseen. Lihan voisi korvata myös kalalla tai kanalla, toimisi varmasti superhyvin niilläkin. Itse sovellan ohjetta kyllä joskus kalakeitoksi, oli sen verran maukasta!

2037490.jpg

Tomaattinen jauhelihakeitto, n. 3-4 annosta

200 g jauhelihaa

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

3 perunaa

1 tlk tomaattimurskaa

7 dl vettä

1 ½ kasvisliemikuutiota

chilikastiketta, ketsuppia, mustapippuria, grillausmaustetta, paprikajauhetta

Ruskista jauheliha ja siirrä sivuun odottamaan. Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet, porkkanat ja perunat. Laita paloitellut kasvikset kattilaan ja kaada päälle tomaattimurska, vesi sekä liemikuutiot. Siirrä hellalle ja anna porista niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Mausta ja lisää ruskistettu jauheliha keiton joukkoon. Kuumenna ja nautiskele.