Opiskelijan vapaapäivä, mutta stressi ja kiireettömyys kaukana... Hohhoijaa, missä se joululoma ja helpommat ajat viipyvät? Tänään koin kyllä niin monta epätoivoista hetkeä, mutta kummasti sieltä aina noustiin ja jaksettiin taas avata tietokoneen tiedostot ja tenttikirjat ;) Asiaa ei yhtään helpottanut se, että ruoka, mitä tein, ei maistunut oikein miltään, vaikka odotukset olivat sen suhteen suuret! Mutta mutta, hyvä, että en heittänyt ruokaa pois, koska maistoin äsken maustunutta ja jäähtynyttä kastiketta uudestaan, ja nyt maistui hyvältä! Maut olivat tasoittuneet ja jotenkin ruoka tuntui suussani paremmalta kylmänä :D Mmm. Tein vielä niin, että sekoitin tofukastikkeen couscousiin, jolloin maku oli pehmeämpi ja risottomaisempi :)

2075975.jpg

Tulinen tofu-kookoskastike, 3 annosta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 pkt maustamatonta, kiinteää tofua

2 tl sambal oelek- tahnaa

currya, paprikajauhetta, suolaa, jauhettua korianteria

165 ml kookosmaitoa

Kuori ja pilko sipulit. Kuutio tofu. Paista sipulisilppua sekä tofua hetki öljyssä pannulla. Mausta sambal oelekilla, currylla, suolalla, paprikajauheella sekä jauhetulla korianterilla. Pyörittele hetken aikaa. Lisää kookosmaito (ja tarvittaessa vettä) ja anna hautua hetken aikaa. Tarjoa esimerkiksi couscousin kera.