Olin eilen ystäväni luona koko päivän- kokkailimme, joimme pari lasia punkkua ja tietenkin höpöttelimme kaikki mahdolliset kuulumiset viime viikkojen varrelta. Oli kiva päivä! :) Valmistimme Pirkan uusimmassa lehdessä olleen porkkanaisen jauhelihapiirakan lounaaksi. Piirakka oli erittäin ruokaisaa ja maittavaa, mutta ensikerralla maustamme tämän piirakan huomattavasti reilummalla kädellä! Kannattaa kokeilla!

Sekä Vilijaana että Kate haastoivat minut kertomaan, mitkä karkit ovat lemppareitani. Lupaan vastata meemiin pikapuoliin, se on juuri kuin minulle tehty :D Rakastan karkkeja ylikaiken!

2122421.jpg

Porkkanainen jauhelihapiirakka

Pohja
1/2 pkt (250 g) Pirkka Luomu -porkkanasosetta
3 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte
3/4 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
400 g naudan jauhelihaa
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 kananmunaa
1 tlk (2 dl) kevytkermaa
1/2 ps (à 150 g) Pirkka-sinihomejuustomurua
Pinnalle
3 (noin 300 g) porkkanaa
1 rkl juoksevaa margariinia
1/2 dl kurpitsansiemeniä (käytimme auringonkukansiemeniä)

1. Valmista ensin täyte. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta riisi.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi kuullottumaan. Mausta seos. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon riisi, munat, kerma ja sinihomejuusto.

3. Kuori pinnalle tulevat porkkanat ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuullota lastuja hetki rasvassa.

4. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaada pehmeä taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 30 cm). Levitä taikina ensin puulastalla piirakkavuoan pohjalle ja painele taikinaa sitten jauhotetulla kädellä myös reunoille.

5. Levitä lihatäyte vuokaan. Ripottele porkkanalastut ja kurpitsansiemenet pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa iltapalana.

2122427.jpg

Jälkiruoaksi herkuttelimme pipareilla ja sinihomejuustolla. Lisäksi oli vielä daimsuklaalla maustettuja cookieseja, joita kaverini oli saanut lahjaksi. Juomana oli glögiä.

MUKAVAA ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!