Eilen sain mieluisan sähköpostin opettajaltani: torstain koulutunnit peruttu! Se tarkoitti sitä, että pääsin kotiin yhtä päivää aikaisemmin. Samantien pakkasin kimpsut ja kampsut ja kiirehdin keskiviikkoillan junaan :) Pitkiltä yöunilta herättyäni nautin lapsuudenkodin lämmöstä ja tutusta ympäristöstä. Aamukahvin jälkeen päätin kierrellä taloamme kameran kanssa ja napsin meidän perheen joulutunnelmasta muutamia kuvia. Ensimmäisenä adventtina ja itsenäisyyspäivän aikaan meidän talo koristellaan kynttilöillä ja enkeleillä, juuri ennen joulua kehiin astuvat myös tontut ja perinteinen joulukuusi. Eipä ole täälläkään päin Suomea lunta yhtään, mutta onneksi joulun tunnelma syntyy muistakin asioista kuin lumesta :)

Edit: Olisikohan jouluaiheinen postaukseni vaikuttanut siihen, että tällä hetkellä maa on vitivalkoinen ja taivaalta leijailee koko ajan lisää lunta...? Pakkanen on ennusteiden mukaan kiristymään päin, joten eiköhän lumipeite hetken ainakin säily. Lumisade kruunaa kaiken :)

Huomenna lähden parhaan ystäväni luo kokkailemaan, itsenäisyyspäivänä on luvassa piparitalkoot kera pikkusiskon ja minä ajattelin myös kokeilla piparkakkujäädykettä kahvin kanssa nautittavaksi. Äiskä hoitaa ruokapuolen ja lapset herkkupuolen- hyvä ja mieluisa työnjako ;) Kuvia siis luvassa.

Pikkusiskoni ja isäni kävivät metsäretkellä ja sieltä löytyi mm. pieni kuusi siskoni pöytää koristamaan. Se koristeltiin valoilla ja joulupalloilla.

Kynttelikkö palaa keittiön ikkunalla yötä päivää...

Muistaakseni nämä enkulit ovat isosiskoni tekemiä. Meillä suurin osa joulukoristeista on lasten tekemiä. Äidillä on tietyt koristeet, jotka täytyy laittaa joka joulu esille. Jouluna tulee muutama minun tekemä, hyvin hassunnäköinen tonttu pöytiä koristamaan...

Meillä rakastetaan kukkia, tuoreita kukkia on koko ajan esillä. Tässä jouluinen kimppu, jossa mm. gerberoja sekä alla iki-ihana hyasintti, jota ilman joulu ei tule :)

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

- Aino