perjantai, 2. tammikuu 2009
Yhteishyvän ohje ei pettänyt tälläkään kertaa, sillä valmistin lehden ohjeella ihanaista broilerikeittoa perjantain lounaalle. Kylmänä pakkaspäivänä ja viikkosiivouksen jälkeen maistui lämmittävä keitto, jonka valmistaminen sujui käden käänteessä. Pieniä muutoksia tein- käytin pakastejuureksia helpottaakseni ruoanvalmistamista :)
Italialainen broileri-linssikeitto, vähintään 4 annosta
2 sipulia
300 g erilaisia keittojuureksia (porkkanaa, selleriä, palsternakkaa ym.) (käytin 200 g pakastekeittojuureksia ja 180 g pakastesuikalejuureksia)
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
8 dl vettä (laitoin litran vettä)
2 kanaliemikuutiota (käytin kasvisliemikuutioita)
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Kuori ja paloittele sipuli ja keittojuurekset. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä suuressa kattilassa, lisää loppuvaiheessa kasvispalat. Lisää vesi, liemikuutiot ja linssit. Anna kiehua 15 minuuttia. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Lisää ruokakerma. Kiehauta nopeasti. Hienonna pinnalle persiljaa.
- Koska käytin pakastejuureksia, lisäsin ne sen jälkeen kun broilerit, linssit ja sipulit olivat kiehuneet kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Juuresten lisäämisen jälkeen keitto kiehui hiljalleen vielä noin kymmenisen minuuttia.