Loma alkaa olla lopuillaan. Siitä kertoo esimerkiksi se, että olen jo viime päivät istunut aamusta iltaan tietokoneen ääressä koulutöitä tehden. Koulutöiden lisäksi olen ollut hieman allapäin kuultuani ystäväni huonosta voinnista, joten äiskä on ollut se, joka on tehnyt viimepäivien ruoat. Minulla on kuitenkin sellasia ohjeita kokeilulistalla, joita en viitsi tehdä opiskelijana ja yhden hengen taloudessa. Siispä halusin tänään tehdä ruoan, jonka olen bongannut, mistäs muualtakaan, kuin Yhteishyvän ruokalehdestä. Juureslasagnen ohje oli oikein toimiva ja lopputuloksena oli aivan mahtava lasagne! Mmm. Tämän kerran tein juustokastikkeen perinteisellä tavalla, ja kyllähän se vaan toi täyteläisyyttä ruokaan. Muutoin lasagne oli kevyehkö, niin rasvasuurus ei hirvittänyt ihan niin paljon ;P

Vaikka vuodatukseenkin on tullut ominaisuus, että ruokia voi laittaa useisiin kategorioihin, jatkan edelleen vanhaa tapaani, eli lisään valmistamani ruoan yhteen, sille sopivimpaan, kategoriaan.

Juureslasagne, n. 6 annosta

Juureskastike:

600 g (3 pussia) pakastekeittojuureksia
150 g pakastepinaattia
2 prk (à 370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
12 lasagnelevyä

Juustokastike:

3 rkl margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
8 dl rasvatonta maitoa
150 g voimakkaan makuista (kevyt) juustoraastetta
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Päälle: kirsikkatomaatteja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon juustoraaste. Mausta. Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja juureskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta. Lado päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia.