Tai pikemminkin sekasämpylät. Kaapissani oli nimittäin erilaisia jauhopussien loppuja, jotka sain kaikki käytettyä näihin sämpylöihin. Seuraavan kerran kun leipominen on edessä, niin täytyykin ostaa kaikki tarveaineet... Nesteenä näissä sämpylöissä on kaurapuuroa ja vettä, joiden ansiosta sämpylät olivat todella pehmeitä. Olin syönyt kaikki sämpylät pakastimesta, joten vapaa aamupäivä antoi hyvän mahdollisuuden leipomiseen ja siten sain omatekoisia sämpylöitä taas pakkaseen :)

Kaurapuurosämpylät, 20-25 kpl koosta riippuen

1 annos kaurapuuroa

3 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

0,5 dl pellavansiemeniä

5 dl sämpyläjauhoja

n. 2 dl vehnäjauhoja

n. 2 dl grahamjauhoja

75 g margariinia

pinnalle leseitä ja pellavansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää sen joukkoon lämmin kaurapuuro. Lisää seokseen hiiva, sokeri, suola sekä pellavansiemenet. Sekoita hyvin. Lisää jauhot vähitellen koko ajan vaivaten. Sulata margariinia hieman ja sekoita se huolella taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota noin 30 minuutin ajan. Leivo sitten sämpylöitä ja kohota niitä leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle esimerkiksi pellavansiemeniä ja leseitä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Yhden sämpylän herkuttelin luonaskeiton kanssa, loput menevät pakkaseen...