Onneksi on ihania ystäviä, joilta saa aina uusia ideoita ruoanlaittoon ja leivontaan. Näihin pestokierteisiin sain ohjeen kaveriltani kuluneella viikolla. Lauantaipäivän ratoksi ryhdyin leipomispuuhiin ja on se vaan aina niin mukavaa ja terapeuttista vaivata taikinaa... :D Välillä aina mietin, että olisihan se kiva, jos minulla olisi joku kanssa-asujana, mutta tänään täytyy myöntää, että olen varsin onnellinen, että sain herkutella itsekseni näitä ihania sämpylöitä. Ei ollut kukaan sanomassa, että: "Aino, eiköhän se seitsemäs sämpylä ole jo vähän liikaa..." ;D

Mitään kalorinvahtijan sämpylöitä nämä eivät kyllä ole, mutta toisaalta taas näiden päällehän ei tarvitse laittaa enää yhtikäs mitään. Pelkästä vehnäjauhosta valmistetuista sämpylöistä en oikein muutenkaan perusta, mutta etenkin näihin sämpyläkierteisiin sopii rouheisuus erityisen hyvin! Suosittelen siis käyttämään joko graham- tai sämpyläjauhoja. Sopisivat hienompiinkin juhliin ja illanistujaisiin, nams.

Pestokierteet, 25-30 kpl koosta riippuen

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

4 dl grahamjauhoja

n. 5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

Täyteeksi: pestoa, aurinkokuivattujatomaatteja ja juustoraastetta (mozzarella sopii ehdottomasti parhaiten, mutta minulla sattui olemaan pakkasessa rasiallinen polar 15 % juustoa, joten käytin sitä)

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Sekoita ja lisää joukkoon garhamjauhot ja pikkuhiljaa myös vehnäjauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli ne levyiksi. Leivät päälle ohut kerros pestoa, pieniksi pilkottuja aurinkokuivattujatomaatteja sekä juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja leikkaa sitä sopivan kokoisia paloja. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja kohota. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.