Se, että on syntynyt J.L. Runebergin päivänä antaa oikein erityisen hyvän syyn leipoa noita kyseisen herran mukaan nimettyjä leivonnaisia. Rakastan runebergintorttuja. Täytyy myöntää, että tykkään aivan valtavasti kaupan versioista, mutta jotenkin niitä vain pitää leipoa itse, koska leipominen on niin kivaa :D Nämä Helsingin sanomien ohjeella tehdyt tortut olivat kyllä varsin maukkaita.

Nämä tortut kannattaa ehdottomasti tehdä muffinipellillä, ja vieläpä niin, että laittaa muffinipellin syvennyksiin varmuuden vuoksi vielä muffinivuoat. Tortut eivät pysy koossa, jos ne paistaa ilman muffinipeltiä. Minä kostutin nämä mansikkamehulla.

Runebergintortut, 12-14 kpl

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

2 dl mantelirouhetta

1 dl korppujauhoja

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 dl kevytkermaa

(punssia)

Koristeeksi: vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon kerma. Voitele muffinipellin syvennykset ja jaa taikina koloihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. (Kostuta punssilla). Koristele tortut.